Om Ane

"The floor is my friend"

Ane Friis

Certificeret til at undervise i  5Rytmer®  på wavesniveau og medlem af 5Rhythms Teacher Accociation. De timer du danser med Ane tæller   med som  forudsætning for deltagelse i workshops og  Teachers Training.


"Jeg har opdaget at den nemmeste vej til at skabe kontakt til min essens og min styrke er gennem åndedræt og bevægelse. Når jeg praktiserer bevidst åndedræt og bevægelse er det som om, jeg genetablerer kontakten til mig. En fællesnævner for alt, hvad jeg har beskæftiget mig med, er en fascination af det, som kan ske i mødet og relationen med andre. Det optager mig, hvordan vi gennem kærlig opmærksomhed og udveksling kan  inspirere hinanden og finde nye erkendelser. Det kan både ske i mødet med en elev, en gruppe dansere, din egen dans, i terapi eller for den sags skyld i en æstetisk oplevelse med design eller kunst."My Body Story


Det som igen og igen trækker mig tilbage på dansegulvet til endnu en wave, er oplevelsen af,  at  den simple struktur kan føre til komplekse og dybe oplevelser. Dansen transformerer spændinger og begrænsende tanker til større livslyst, glæde, lethed og  åbenhed.  Den bedste medicin mod livets udfordringer er at blive venner med os selv, at blive komfortabel i vores egen krop. Det har dansen gjort for mig.


De historier og fortællinger, vi har om os selv og andre, lagres i vores krop og påvirker den nogle gange helt fysisk. I mit tilfælde lagres de i ryg og lænd som spændinger. De historiske fakta kan vi ikke lave om. Ved at ånde livet ind og bevæge kroppen, kan vi løsne spændinger, skifte perspektiv og opdage nye historier om os selv i relation til andre. Ved at opleve dem kropsligt, fx når vi danser, vækkes de. Ved at danse igen og igen forstærkes de, og vi kan begynde at tro på dem.


Gennem dansen er jeg kommet i kontakt med min egen styrke, så jeg  langsomt har kunnet slippe den indre kritiker, hvile i  mig selv og ikke have så meget brug for  brug for bekræftelse fra andre.  Dansen har åbnet op til min sårbarhed, hvilket har gjort mig til en mildere udgave af mig selv.


På den måde har jeg oplevet at ting forandres – næsten af sig selv.


 

Ane har praktiseret 5Rytmer siden 2004 og været en fast del af hjælperteamet i Vejlegruppen siden 2007. Blev certificeret til at undervise på wavesniveau i 2016.


Praktiserer og undervises i åndedrætstræning hos Lise Lotte Larsen.


Hun er også uddannnet gestaltterapeut fra Essens i 2009 og  beklædningsdesigner på Designskolen i Kolding i  1991.


Arbejder i dag også som underviser og mentor på Hanseberg Tekniske Gymnasium i Kolding.Body Story © Ane Friis | Foto © Nicolai Franzen og Jesper Olsen