Om Ane

"The floor is my friend"

Ane har praktiseret 5Rytmer siden 2004 og været en fast del af hjælperteamet i Vejlegruppen siden 2007. Blev certificeret til at undervise på wavesniveau i 2016.

 

Hun er også uddannnet gestaltterapeut fra Essens i 2009 og beklædningsdesigner på Designskolen i Kolding i 1991.

 

Arbejder i dag også som underviser og mentor på Hanseberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

 

"En fællesnævner for alt, hvad jeg har beskæftiget mig med, er en fascination af det, som kan ske i mødet og relationen med andre. Det optager mig, hvordan vi gennem kærlig opmærksomhed og udveksling kan inspirere hinanden og finde nye erkendelser. Det kan både ske i mødet med en elev, en gruppe dansere, din egen dans eller for den sags skyld i en æstetisk oplevelse med design eller kunst."

Certificeret til at undervise i 5Rytmer® på wavesniveau og medlem af 5Rhythms Teacher Accociation. De timer du danser med Ane tæller med som forudsætning for deltagelse i workshops og Teachers Training.

 

 

My Body Story

 

Det som igen og igen trækker mig tilbage på dansegulvet til endnu en wave, er oplevelsen af, at den simple struktur kan føre til komplekse og dybe oplevelser. Dansen transformerer spændinger og begrænsende tanker til større livslyst, glæde, lethed og åbenhed. Den bedste medicin mod livets udfordringer er at blive venner med os selv, at blive komfortabel i vores egen krop. Det har dansen gjort for mig.

 

De historier og fortællinger, vi har om os selv og andre, lagres i vores krop og påvirker den nogle gange helt fysisk. I mit tilfælde lagres de i ryg og lænd som spændinger. De historiske fakta kan vi ikke lave om. Gennem dansen kan vi løsne spændinger, skifte perspektiv og opdage nye historier om os selv i relation til andre. Ved at opleve dem kropsligt, fx når vi danser, vækkes de. Ved at danse igen og igen forstærkes de, og vi kan begynde at tro på dem.

 

På den måde har jeg oplevet at ting forandres – næsten af sig selv.

 

Jeg overlevede udfordringerne i min opvækst ved at gøre mig dygtig. At være dygtig betød for mig, at jeg altid at havde en indre kritiker ved min side. Det er opslidende. Gennem dansen er jeg kommet i kontakt med min egen styrke, så jeg langsomt har kunnet slippe den indre kritiker, hvile i mig selv og ikke have så meget brug for brug for bekræftelse fra andre. Dansen har åbnet op til min sårbarhed, hvilket har gjort mig til en mildere udgave af mig selv.

Body Story © Ane Friis | Coverfoto © Jesper Olsen