Om Ane

 

My bodystory

Det som igen og igen trækker mig tilbage på gulvet til endnu en wave, er oplevelsen af,  at  den simple struktur kan føre til komplekse og dybe oplevelser. De historier og fortællinger, vi har om os selv og andre, lagres i vores krop og påvirker den nogle gange helt fysisk. I mit tilfælde i ryg og lænd som spændinger. De historiske fakta kan vi ikke lave om. Ved at ånde livet ind og bevæge kroppen, kan vi løsne spændinger og slippe det fastlåste. Med opmærksomhed og ved at skifte perspektiv kan der blive plads til nye historier om os selv i relation til andre. Ved at opleve dem kropsligt, fx når vi danser eller trækker vejret bevidst, vækkes de. Ved at gøre det igen og igen forstærkes de, og vi kan begynde at tro på dem. Som med alt andet kræver det træning.


På den måde har jeg oplevet at ting forandres – næsten af sig selv."

 

"Jeg har opdaget at den nemmeste vej til at skabe kontakt til min essens og min styrke er gennem åndedræt og bevægelse. Når jeg praktiserer bevidst åndedræt og bevægelse, er det som om, jeg genetablerer kontakten til mig. En fællesnævner for alt, hvad jeg har beskæftiget mig med, er en fascination af det, som kan ske i mødet og relationen med andre. Det optager mig, hvordan vi gennem kærlig opmærksomhed og udveksling kan  inspirere hinanden og finde nye erkendelser. Det kan både ske i mødet med en elev, en gruppe dansere, din egen dans eller åndedræt, i terapi eller for den sags skyld i en æstetisk oplevelse med design eller kunst."


Faktaboks

Gennemført uddannelse i åndedrætstræning hos Lise-Lotte Larsen i 2018+2019


Har praktiseret 5Rytmer siden 2004 og været en fast del af hjælperteamet i Vejlegruppen siden 2007. Certificeret til at undervise i  5Rytmer®  på wavesniveau og medlem af 5Rhythms Teacher Accociation. De timer du danser med Ane tæller   med som  forudsætning for deltagelse i workshops og  Teachers Training.


Uddannnet gestaltterapeut fra Essens i 2009


Uddannet underviser i 2006


Beklædningsdesigner på Designskolen i Kolding i  1991."The floor is my friend"

Ane Friis

BODY | STORY

Ane Friis - Tlf. 28 15 57 54 -  ane@bodystory.dk