5Rytmer


 

5Rhythms Practise

5Rytmer er en bevægelsespraksis. Mantraet er bevægelse. Formen er altid den samme, så derfor behøver vi ikke fokusere på, hvordan vi skal  danse, men at vi danser. Fokus er ikke på  koreografi, men at være åben for de kvaliteter den enkelte rytme har og derigennem finde sin egen dans. Jo mere du danser, jo dybere kommer du i kroppen og ved at gøre det igen og igen, oplever man spændinger transformeres til livsenergi og kreativitet. Dansen bliver et fristed, en meditation.


 

5Rhythms Philosofy

Filosofien er at det, man bevæger, bevæger sig. Derfor oplever man en forandret tilstand efter dansen. Ofte en tilstand af lethed, velvære og større åbenhed. Gabrielle, grundlæggeren af 5Rytmer, sagde: ”Kroppen lyver aldrig”. Ved at være nærværende, sansende og opmærksom på det oplevede, får man information om kroppens tavse viden. Man kan sige, man får kontakt til sin egen kerne og potentiale. Ved at lade sig guide af det, fremfor af udefrakommende ting og andres behov, kan det opleves som ”at blive sig selv”. For de fleste forbundet med noget meget positivt.

 

5Rhythms Perspective

Alt liv bevæger sig i bølger. Hvis man guides til at observere, hvad der rent faktisk sker i én på dansegulvet, kan man opdage følelser, mønstre og tendenser man har -  konkret oplevet i fysisk forstand på gulvet – som kan forbindes til ens liv udenfor dansegulvet. På den måde kan man skifte perspektiv mellem mikro- og makrokosmos. Jo mere man danser og lærer om rytmernes kvaliteter, bliver det også en måde at forstå verden. Det betyder du opnår en bedre forståelse af dig selv i denne verden.

Hvad er 5Rytmer?

BODY | STORY

Ane Friis - Tlf. 28 15 57 54 -  ane@bodystory.dk