Min værktøjskasse

HVAD ER BINDEVÆV?

Bindevævet er som et stort edderkoppespind, der omgiver alle muskler, knogler og indre organer. Bindevævet er nerveførende og forbundet med alle vores celler. Det spiller derfor en kæmpe rolle i opretholdelse af ligevægt og sundhed.


Bindevævet samarbejder med nervesystemet og er, via sin fantastiske evne til at ændre konsistens fra at være geléagtig til mere fast, en del af kroppens beskyttelse.


På grund af alder, inaktivitet, stress samt psykiske og fysiske traumer kan bindevævet blive ufleksibelt og klistre sammen imellem lagene.


Det resulterer i at celler og væv ikke næres og iltes optimalt. Der ophobes affaldsstoffer og over tid kan det give smerter og skævheder fordi kroppen kompenserer for de spændte områder.HVAD ER BINDEVÆVSTERAPI?

Bindevævsterapi er en helhedsorienteret behandling, som  kombinerer viden om hvordan bindevævets hænger sammen  i fysiologiske kæder, hvordan det har sammenhæng med nervesystemet og  musklernes triggerpunkter.


Behandlingen er en kombination af at strække og løsne vævet, der hvor det er ufleksibelt og ligesom "smelte" ned i musklerne og inviterer dem til at spænde af.  Når vi afspænder et sted, giver det kroppen muligheden for at falde på plads et andet sted. Lidt ligesom barduner på et telt der retter teltdugen ud.


Den form for bindevævsterapi, jeg har lært på Akademiet for Bindevævsterapi, bygger på viden og erfaring fra: 

Stanley Rosenberg - Rosenberg teknik

Ida P. Rolf - Rolfing Technique

Thomas Meyer - Structural  Integration

Kroppen lyver aldrig

Måden du går gennem  et rum,

er måden, du går gennem livet

Jeg har fundet en helt anderledes og meget mere holdbar massage-form hos Ane – nemlig binde-vævsmassage. Jeg har i 10 år efter en brystoperation døjet med min ene skulder og  prøvet forskellige massageformer og akupunktur. Efter at Ane har arbejdet holistisk med mit skulderproblem, har jeg fået smidigheden igen i min skulder, noget, som jeg slet ikke turde håbe på, kunne lade sig gøre. Det er nu to mdr. siden jeg fik mas-sagen og det holder stadigvæk.


RIE THYSSEN

Jeg går i behandling hos Ane i forbindelse med arvæv og andre senfølger efter et kræftforløb. Jeg oplever altid at være i “de aller-bedste hænder”. Hun giver en grundigbindevævsmassage, der blødgør arvæv og løsner tilstødende spændinger. Hun er god til både dialog og tænke i helbredsmæssige helheder og sammenhænge. Sidst men ikke mindst foregår det i en utrolig behagelig og afslappende atmosfære, hvor hun altid virker til at have god tid.


 

 ANNIE HYLDIG

"Min behandlinger hos Ane, har hjulpet mig til at få bedre følelse, i bl.a. mine ben. Det er ikke noget jeg har oplevet ved andre massageformer. Fornemmer også en bedre blod gennesmtrømning.

Så en klar anbefaling herfra"


JESPER VOGNSENBindevævsterapi er super godt for dig der søger en blid og meget effektiv behandlingsform. Ane er meget kompetent - de varmeste anbefalinger herfra


LILAN BONDE HANSEN

Denne blide og dybdegående massage kombineret med Anes koncentrerede og fokuserede tilstedeværelse har for mig haft en gennemgribende virkning: opretning af kropsholdning, stærk øget indre ro, øget krops-forståelse og øget styrke både fysisk og psykisk. Mine før så dominerende og styrende smerter er trukket i baggrunden, så det nu igen føles trygt at bruge kroppen mere frit. Jeg vil fort-sætte med at vedligeholde krop og psyke igennem denne behand-ling hos Ane. 

 

 DORTEA BERTHELSEN

Behandlinger du ikke vil hjem fra! 


Det er bedre end smertestillende! 

 

Ane er omsorgsfuld og bruger tid på, om man ligger rigtig , om temperaturen i bænken er rigtig og sørger for, at jeg har det behageligt - forudsætningerne for at jeg kan slappe af og tage imod. Jeg har problemer med nervesmerter i højre ben. Når jeg går fra en be-handling hos Ane, er smerterne afløst af ro og stilhed i min krop


JOAN P

Krops empati . Hvis det ord findes, er det sådan jeg bedst beskriver Anes evner ifht at zoome ind på min krop. Igennem de sidste par år, har jeg haft fornøjelsen af jævnligt at ligge på briksen hos Ane og overgive mig til hendes nærvær og fordybelse i kombination med faglige viden og indsigt i sammen-hængen mellem krop og sind.  Grundet kroniske smerter,  hyber-mobilitet og fibromyalgi har jeg  prøvet MANGE forskellige be-handlere/ fysioterapeuter/ osteopater m.v. igennem livet , og har udviklet langt større forståelse for mine smerter. Hos Ane går jeg altid fra behandlingen med en dyb følelse af velvære, afslapning og ikke mindst smertelindret . 


BETTINA VESTERGAARD

HVAD HJÆLPER DET MOD?

Bindevævsterapi kan afhjælpe smerter, forbedre din  kropsholdning og give bedre plads til åndedrættet. Idet bindevævet hænger sammen med det autonome nervesystem, vil behandlingen også have en afslappende effekt, da det  parasympatiske nervesystem aktiveres.


Noget af det man kan opleve at få ud af behandlingerne er fx:


 • Forbedret kropsholdning 
 • Mindske smerter
 • En afspændt krop som kan hvile
 • Afstresse kroppen
 • Løsne op for "døde" områder i kroppen
 • Forbedret vejrtrækning
 • Afspændt kæbe
 • Naturlig ansigstløftning
 • Følelse af lethed og mere plads i kroppen
 • Jordforbindelse
 • Bedre gang og fleksibilitet i fødderne
 • Afhjælpe nedsunken forfod
 • Løsne arvæv
HVORDAN FOREGÅR DET?

Vi starter altid med at se på kroppen og høre din historie i forhold til det, du ønsker behandling for.


Behandlingen forgår liggende på en briks under et lagen og evt. tæppe. Det er vigtigt du slapper af, og det er ikke meningen, behandlingen skal gøre ondt. I forbindelse med behandlingen taler vi om, hvad du oplever, der sker i kroppen.


Man kan opleve mange forskellige reaktioner på en behandling - lethed, energifyldt, sårbarhed, ømhed, træthed, større bevægelsesfrihed. Der sættes en proces i gang og kroppen arbejder videre, derfor anbefaler man, at der skal gå mindst en uge mellem behandlingerne. 


Hvor mange behandlinger, der skal til, kan være meget individuelt alt efter, hvordan din krop tager imod og er klar til at slippe. Spændinger kan være et forsvar mod situationer, der har været svære at cope med. En tommelfingerregel er, at jo længere spændingerne har varet, jo flere behandlinger skal der til.


Husk at drikke godt med vand, da behandlingen frigiver affaldsstoffer.